Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej

Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej

Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej

Gjuwecz jest to potrawa bułgarska, coś jak nasz gulasz tyle tylko, że więcej warzyw. Najlepiej piec w glinianych naczyniach w piekarniku, ale można tak jak ja używając głębokiej patelni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek obrać i pokroić drobno. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Świeże pomidorki naciąć u góry na krzyż i sparzyć wrzącą wodą. Po chwili zdjąć skórkę, pomidory pokroić na mniejsze kawałki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, mięso, cukinia, papryka, kasza, sosy, ryż, pieczarki, ziemniaki, marchewka, warzywa na patelnie, dania mięsne, sos do ryżu, gulasz wołowy, mięsa pieczone, ryż z warzywami, ryż smażony, pieczarki w sosie, pieczarki z ryżem, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.