PIEROGI Z JAGODAMI ( NAJLEPSZE CIASTO )

PIEROGI Z JAGODAMI ( NAJLEPSZE  CIASTO )

PIEROGI Z JAGODAMI ( NAJLEPSZE CIASTO )

Przepis na : deser

Sezon na jagody już trwa, więc warto wykorzystać te wspaniałe owoce, pełne witamin do pysznego obiadu na słodko lub deseru jakim są pierogi. Można podawać je ze śmietaną kwaśną lub bitą śmietaną ! Są pyszne ! Lepiej zrobić więcej i zamrozić na zimę :) Poniżej przepis na najlepsze ciasto do pierogów !  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka 1 kg. typ 450 ciepła woda ok. 400 ml. mleko 4 łyżki olej 100 ml.  cukier 1 łyżeczka  Nadzienie: jagody 800 g.   cukier 4 łyżki  Dodatkowo:  śmietana kwaśn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.