Jajka w skorupce ( po szkocku )

Jajka w skorupce ( po szkocku )

Jajka w skorupce ( po szkocku )

Przepis na : śniadanie

Jajka to nierozłączny element podczas Świąt Wielkanocnych. Pojawiają się w różnej postaci, od tych faszerowanych po pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte farszem z mięsa mielonego. Są w musztardowej, złocistej i aromatycznej skorupce. Idealne na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.  PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 6 szt. ( rozm. S ) 🌿 mięso mielone 500 g.  🌿 żółtko + 4 łyżki mleka 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki  🌿 sól 1 łyżeczka 🌿 pieprz 1/2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.