Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem

Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem

Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem

Ciasto francuskie stanowi idealną bazę do wykonania szybkich, a zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika i kiedy jest ich już wystarczająca ilość przygotowujemy pasztec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, papryka, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, mięso, kurczak, ciasto, ciasto francuskie, przekąska, grzyby, curry, przekąski, pieczarki, rosół, podudzia z kurczaka, chilli, wołowina, indyk, paszteciki, zupa, kurczak z papryką , filet z kurczaka, szybkie przekąski, jajka z farszem, ciasto na niedziele, szybkie ciasto, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, kurczak z czosnkiem, kurczak curry

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.