Placek wytrwany z boczkiem i porem

Placek wytrwany z boczkiem i porem

Placek wytrwany z boczkiem i porem

Przepis na : kolacja

Wytrawny placek z dodatkiem pora, boczku oraz sera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można być pysznym dodatkiem do sałatek, czy zup typu krem. Placek jest bardzo sycący, więc sprawdzi się też jako przekąska do pracy lub szkoły, np. w towarzystwie jogurtu naturalnego. Składniki: 1 por 200 g boczku wędzonego w kawałku 120 g sera cheddar 2-3 ząbki czosnku 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 300 ml mleka 1/4 łyżeczki sody oc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, boczek, zupa, obiad, ciasteczka, torty, tort, ciasto bez pieczenia, sałatka, ciasto na pizze, sałatki, zupa krem, przekąski, przekąski z ciasta na pizze

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.