Kanapka z awokado i jajkiem

Kanapka z awokado i jajkiem

Kanapka z awokado i jajkiem

Kanapka wcale nie musi być nudna ;-) Składniki: 2 kromki pieczywa razowego 1 awokado 1 mała szalotka 2 małe jajka sok z cytryny sól, pieprz szczypiorek Sposób przygotowania: 1. Chleb można podpiec w opiekaczu, ale ja pomijam tę czynność. 2. Miąższ awokado wymieszać z drobno posiekaną szalotką i odrobiną soku z cytryny. 3. Na suchą patelnię wlać wodę na wysokość 1,5cm. Jak się zagotuje, to wbić jajko i zmniejszyć ognień. Gotowa na małym ogniu przez 2-3 minuty, polewać przy tym jajko gorącą wodą z patelni za po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.