WŁOSKI CHLEB BEZGLUTENOWY

WŁOSKI CHLEB BEZGLUTENOWY

WŁOSKI CHLEB BEZGLUTENOWY

Włoski chleb bezglutenowy jest pełen smaków południa za sprawą oregano i oliwek, wystarczy maczać go w dobrej oliwie i nie trzeba nic więcej. SKŁADNIKI: - 100 g mąki z ciecierzycy - 70 g mąki kukurydzianej - 70 g mąki ziemniaczanej - 280 ml wody (ciepłej) - 15 g drożdży świeżych - 1 jajko - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki siemienia lnianego - 2 łyżeczki babki płesznik - 1 łyżeczka oregano - 0/5 łyżeczki cukru - garść oliwek (u mnie czarne i zielone) - 50 ml oliwy z oliwek WSZYSTKIE SKŁADNIK I... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.