Młode warzywa

Młode warzywa

Witam sezon młodych warzywek rozpoczęty, chcę więc się z Wami podzielić jak je gotować i z czym ewentualnie podawać! Fasolkę, szparagi brokuł i kalafior gotuję zawsze w wodzie z dodatkiem vegety i  odrobiny cukru. Oczywiście warzywa wkładamy do wrzątku ( tak jak ziemniaki , wówczas zachowają swoje walory smakowe i odżywcze) gotujemy do miękkości. Różnie to bywa 15-20 min. najczęściej. Pamiętamy, że ugotowane warzywa wykładamy od razu, ponieważ pozostawione w wodzie będą miękły. Jeśli chodzi o sposób podania ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ser, warzywa, cytryna, sok, ser pleśniowy, sos serowy, kalafiorem, fasolka, majonez, szparagi, kalafior, brokuł, ziemniaki, obiad, brokuły, ziemniak, słodkie, ser biały, pyszne sosy, ziemniaki na obiad, obiad na szybko, szybki obiad, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.