Cannelloni

Cannelloni

Cannelloni

Dziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki -  rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie, ale potrawa ta została poznana za sprawą Nicola Federico. Kucharz pracujący w restauracji La Favorita w Sorrento wymyślił ją w 1907 roku, właśnie dzięki niej stał się popularny na całe Włochy. W samej restauracji w ciągu dnia zjadano jej 120 kg! Wcale się nie dziwię, dla osób, które lubią aromatyczną włoską kuchnię danie jest rar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Autor

Kuchenne aromatyKuchenne aromaty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, ser, pieczarki, mięso mielone, ser żółty, groszek, mięso, cebula, makarony, makaron, sos beszamelowy, czosnek, polewa, cannelloni, mielone pieczarki, zapiekanki, pizza , ciasto na pizze, pizza przepis, zapiekanka, pieczarki w sosie, dania z makaronem, makaron z pieczarkami, sos do mielonego , makaron z serem, sos do makaronu, zapiekanka z mięsem , makaron z patelni, zapiekanka makaronowa

Inne przepisy z Kuchenne aromaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.