Pstrąg w pikantnym sosie kaparowym

Pstrąg w pikantnym sosie kaparowym

Pstrąg w pikantnym sosie kaparowym

Przepis na : obiad

Za długo kapary na półce stały :) Kiedyś miałam wykorzystać do sałatki, ale nie wyszło. I dobrze. Bo wyszedł pyszny sos do ryby. Zamówiłam świeżą rybę z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. Świeży pstrąg wylądował na patelni. W lekko pikantnym sosie kaparowym i ryżem curry. Z pozoru dwa różne składniki idealnie skomponowały się w jedno danie. Składniki na 3-4 porcje: 200 g ryżu brązowego 400 g filetu z pstrąga 1/2 papryczki chilli 3 łyżki kaparów 100 g jogurtu naturalnego 1/2 pęczka koperku masło klarowane do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, curry, pstrag, ryba, sosy, chilli, rosół, ryż, sałatki, sałatka, obiad, ryż smażony, sos do ryżu, pyszna sałatka, sałatka curry, lekkie sałatki, sałatka do obiadu, sałatka z ryżem, ryby smażone, smaczna sałatka

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.