Konfitowane skoki z królika

Konfitowane skoki z królika

Konfitowane skoki z królika

4 tylne skoki królika, 70 g soli, 1 l wody, garść świeżego tymianku, 4 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 10 ziaren pieprzu, 1,5 l oliwy z oliwek, 4 ząbki czosnku z łupiną, 10 łodyg świeżego tymianku, Sól rozpuścić w wodzie, dodać tymianek, czosnek, liść laurowy i pieprz. Zanurzyć w nim skoki królika i pozostawić na 8 godzin lub całą noc. Wyjąć z solanki i osuszyć. Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku do 70 stopni. Dodać tymianek i czosnek, włożyć skoki i gotować 45 minut utrzymując ciągle temperaturę 75 stopni. Odst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.