Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca

Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca

Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca

600 g jagnięciny*, 1 cebula, 1 łyżeczka tymianku, 30 g czosnku niedźwiedziego, 1 bułka kajzerka, 100 ml bulionu baraniego lub innego, 1 jajko, sól, pieprz, otrzewna**, Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oliwie z dodatkiem szczypty soli i cukru. Bułkę namoczyć w bulionie. Czosnek posiekać. Zemleć mięso z cebulą i bułką. Wymieszać dodając czosnek niedźwiedzi oraz doprawiając solą i pieprzem. Następnie dodać jajko i dokładnie wymieszać. Otrzewną dokładnie umyć i osuszyć. Formę do pieczenia (keksówka) wyłożyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.