Kokardki zapiekane pod beszamelem przepis Anna Starmach

Kokardki zapiekane pod beszamelem przepis Anna Starmach

Kokardki zapiekane pod beszamelem przepis Anna Starmach

Piekarnik rozgrzej do 200 st.C.Makaron ugotuj w osolonej wodzie, powinien być lekko twardy.Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i przysmaż na głębokiej patelni na odrobinie oliwy.Po chwili dołóż mięso i smaż ok. 7 minut, aż zmieni kolor.Dodaj przecier pomidorowy, Całość dopraw do smaku przyprawami.Teraz zrób sos beszamelowyW garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i wymieszaj.Następnie bardzo powoli wlewaj mleko i mieszaj cały czas rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.Dopraw do smaku gałką muszkatołową... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kredowe Menu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia Kredowe MenuKasia Kredowe Menu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makarony, makaron, mięso, sos beszamelowy, zupa pomidorowa, mielone, mięso mielone, zapiekanka, zapiekanki, sos pomidorowy, zapiekanka z serem, makaron z serem, sos do mielonego , zapiekanka z mięsem , makaron z patelni, makaron smażony, zapiekanka makaronowa, smażony ser, masło czosnek

Inne przepisy z Kredowe Menu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.