Kasseler z ananasem – egzotyczna pieczeń wieprzowa

Kasseler z ananasem – egzotyczna pieczeń wieprzowa

Kasseler z ananasem – egzotyczna pieczeń wieprzowa

Dzisiaj danie obiadowe, w którym występuje jedno z podstawowych mięs kuchni niemieckiej, czyli kasseler. Jest to peklowana i lekko wędzona wieprzowina. Dodaliśmy do tej typowej pieczeni trochę egzotyki, czyli ananasa i wyszło pyszne i sycące danie. Zachęcamy do spróbowania. Przepis Składniki: pół puszki ananasa (425 ml) 800 g kasseler’a bez kości 5 łyżek oliwy łyżka sosu sojowego łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki imbiru szczypta ostrej papryki szczypta cukru sól pieprz ewentualnie jakiś zagęszczacz do sosó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KasiaiKrzysiu.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.