Zupa selerowo-jabłkowa (krem z selera korzeniowego)

Zupa selerowo-jabłkowa (krem z selera korzeniowego)

Zupa selerowo-jabłkowa (krem z selera korzeniowego)

Typowo jesienna zupa... Kluczem do sukcesu tej zupy są lekko kwaśne jabłka, dzięki którym ożywimy smak selera...Szybka, tania i smaczna... wszystkie składniki poza kurczakiem pochodziły z mojego ogródka... można powiedzieć moja EKO zupa:-) Składniki: 2 bulwy selera (średniej wielkości) 2 marchewki 1 por 1 korzeń pietruszki 4 jabłka (lekko kwaśne) 1 jabłko do pokrojenia do gotowej już zupy (niekoniecznie) 2 uda z kurczaka 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa my... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.