Karczek na kanapki (domowa wędlina)

Karczek na kanapki (domowa wędlina)

Karczek na kanapki (domowa wędlina)

Tak przyrządzona karkówka jest doskonałą alternatywą dla kupnych wędlin. Można ją również podawać na obiad pokrojoną w grubsze plastry i polaną sosem. Nie przejmujmy się że nastrzykujemy mięso woda z przyprawami... woda wyparuje, a smak pozostanie i do tego mięso jest bardziej soczyste Składniki: 2 kg karkówki bez kości główka czosnku 2 cebule 3 łyżki majeranku sól, pieprz, słodka papryka w proszku Solanka: 1 l wody 10 g soli peklowej 1 łyżka cukru 2 łyżki maggi Wykonanie: Mięso wkładamy do miski lub żaroodpo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.