Gęsia pierś pieczona z pigwą

Gęsia pierś pieczona z pigwą

Gęsia pierś pieczona z pigwą

Gęsina to mięso delikatesowe. Posiada cenne właściwości odżywcze i zdrowotne. Cenne także z dietetycznego punktu widzenia, ponieważ 100 g to 99-137 kcal. I choć gęsina jest tłusta (dzisiejsze hodowane rasy nie są już tak tłuste jak niegdysiejsze) to zawarte w niej tłuszcze są korzystne dla naszego zdrowia, poniewaz obniżają poziom cholesterolu. Gęsinę możesz przygotować na wiele sposobów. Tradycyjnie pieczoną pierś z majerankiem i czosnkiem prezentowałam tutaj , gęsie uda pieczone w cydrze tu . Dzisiejsza p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.