Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym.

Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym.

Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym.

Dziś o tym, jakim świetnym zagęstnikiem  zupy typu eintopf, czyli obiad  w jednym garnku jest ryż błyskawiczny. Zaciąga zupę w aksamitne płatki. Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym. 300 g mięsa wołowego kpl warzyw rosołowych 200 g ugotowanej czerwonej fasoli  4 łyżki płatków błyskawicznych "Kupiec" 1 łyżeczka cząbru sól, pieprz czarny do smaku Pokrój mięso na cieniutkie paseczki. Zalej 1,5 l wody. Zagotuj rosół. Po odszumowaniu dodaj obrane warzywa. Gotuj rosół  na wolnym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj Sam!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.