Wodne bułeczki cebulowe

Wodne bułeczki cebulowe

Wodne bułeczki cebulowe

  Składniki mąka pszenna, 500g drożdże świeże, 20g woda, 250ml letniej olej, 4 łyżki sól, 2 płaskie łyżeczki cukier, 2 płaskie łyżeczki cebula, 150-200g Przygotowanie Cebulę siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju na złoty kolor. Studzimy. Z drożdży, cukru, jednej łyżki mąki oraz połowy wody robimy zaczyn. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Mąkę podgrzewamy, ma być ciepła, nie gorąca. Dodajemy sól, resztę letniej wody, zrumienioną cebulkę razem z tłuszczem, na której... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.