Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem

Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem

Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem

Przepis na : obiad

600 g żeberek w jednym kawałku pół szkl wina czerwonego 2 łyżki miodu 1 cebula 3 ząbki czosnku mięta lubczyk chili sól pieprz 1 łyżka smalcu Żeberka umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć żeberka przysmażyć z obu stron, dodać posiekany czosnek i cebulę, po ok 2 min podlać winem, dodać miód i przyprawy do smaku. Dolać pół szkl wody lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać wody. Żeberka podawać z ziemniakami puree lub pieczonymi i sałatką. Opublikowany w  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.