Zabielany barszcz czerwony zagęszczony warzywami

Zabielany barszcz czerwony zagęszczony warzywami

Zabielany barszcz czerwony zagęszczony warzywami

Zabielany barszcz czerwony zagęszczony warzywami...Intensywnie czerwony, zabielony śmietaną.O nieco gęstszej konsystencji dzięki zblendowanym warzywom.Podany z tłuczonymi ziemniakami oblanymi podsmażoną cebulką.Pyszny smak obiadów u babci.Polecam! Składniki:1 kg czerwonych buraków;1 średnia marchewka;1/4 korzenia selera;3 łyżki octu spirytusowego;2 łyżeczki białego cukru;1 płaska łyżka soli;200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;2 litry zimnej wody + opcjonalnie jeszcze 0,5 litra, gdyby ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, zupa, buraki, ziemniak, ziemniaki, barszcz czerwony, barszcz, burak, cebula, marchewka, seler, sok, boczek, cytryna, obiad, gotowana marchewka, zupa z selera, sok cytrynowy, ziemniaki na obiad, warzywa na patelnie, zupa barszcz biały, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.