Bliny drożdżowe po Wileńsku

Bliny drożdżowe po Wileńsku

Bliny drożdżowe po Wileńsku

Nazwa "bliny po Wileńsku" jest w tytule nieprzypadkowa, bo to kolejny przepis mojej Mamy, która właśnie z Wilna pochodzi. Są one  jak i inne przepisy z zakładki "kuchnia z kresów", w naszym domu od zawsze. Nie robimy ich zbyt często, bo są wysoce kaloryczne, ale jak już się pojawiają na stole, to czeka nas przepyszna uczta. Ja proponuję podać je na śniadanie. Będziemy syci i gotowi  stawić czoła całemu dniu. Składniki na bliny dla 3 osób: 2 szklanki mąki wrocławskiej 1/2 szklanki  gęstej maślanki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, racuchy, kiełbasa, biała kiełbasa, śniadanie, jajko, kiełbaski, śniadania, ciasto, polewa, placki, ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, biała polewa do ciasta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.