Wieprzowina z pomarańczowo - morelowym akcentem

Wieprzowina z pomarańczowo - morelowym akcentem

Wieprzowina z pomarańczowo - morelowym akcentem

Przepis na : kolacja

Składniki: 350 g wieprzowiny  2 ząbki czosnku sól, pieprz ok 100 ml białego półwytrawnego wina Sos: sok z dwóch pomarańczy 2-3 łyżeczki konfitury morelowej kilka suszonych moreli Przygotowanie: Mięso pokroić na dowolne kawałki, lekko rozklepać i przyprawić solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem.  Sok z pomarańczy wlać do garnuszka, dodać konfitury i drobno posiekane suszone morele. Trzymać na ogniu do momentu zgęstnienia sosu często mieszając. Opcjonalnie można dodać szczyptę tymianku, soli - ona wydo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.