Faszerowana cebula

Faszerowana cebula

Faszerowana cebula

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju, przyprawić. Wlać 2 łyżki bulionu. Po lekkim wystudzeniu dodać fetę, wszystko wymieszać. Cebulę przestudzić, delikatnie wyjąć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, mielone, mięso, imbir, sos sojowy, grzyby, ser feta, sosy, suszone pomidory, pieczarki, przystawki, mielone pieczarki, pieczarki w sosie, sos do mielonego , mięso mielone

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.