Fasolka z wędzonymi żeberkami

Fasolka z wędzonymi żeberkami

Fasolka z wędzonymi żeberkami

Przepis na : obiad

Składniki 400 g białej fasoli Jaś wędzone żeberka pętko kiełbasy  dwie cebule 2-3 ząbki czosnku dwie łyżki przecieru pomidorowego szczypta kminku, majeranku 2-3 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kubek bulionu sól, pieprz Przygotowanie Fasolę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać świeżą wodą (ok 10 cm nad poziom fasoli) dodać listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, szczyptę kminku, kubek bulionu i gotować do miękkości ok 1,5 godz.  Żeberka wyluzować, a kość w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.