Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

Czy możecie wyobrazić sobie lato bez jagodzianek? Ja nie mogę. Są przecież takie pyszne, pełne leśnych jagód, delikatne i puszyste. Obowiązkowo z lukrem lub kruszonką. Oczywiście najlepiej smakują te domowe, jeszcze ciepłe - wyciągnięte prosto z pieca. Nie można im się oprzeć...Składniki na zaczyn (18 sztuk):100 ml ciepłego mleka30 g świeżych drożdży2 łyżki cukru3 łyżki mąkiZ podanych wyżej składników przygotować zaczyn i odstawić na 10-20 minut w ciepłe miejsce. Składniki na ciasto:750 g mąki2 jajka100 ml c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, tarta, ciasto, pieczenie, bułki, pierogi przepis, pierogi, jajko, lukier , likier, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto drożdżowe, lekkie ciasto, ciasto z bezami, pyszne ciasto, puszyste ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.