Kuchnia Lidla: Churros

Kuchnia Lidla: Churros

Po raz kolejny już sięgam po przepis z Kuchni Lidla - ten odkładałam, odkładałam i w końcu doszedł do skutku :) Przepis leciutko zmodyfikowałam. Churros to hiszpańskie pączki - robi się je z ciasta parzonego, które smaży się w głębokim oleju. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie, wilgotne w środku. Najczęściej są podawane z sosem czekoladowym. Ja zrobiłam je obtaczane w drobnym cukrze do wypieków  oraz konfiturze poziomkowej :) Składniki: 1 szklanka wody mineralnej - ja dałam lekko gazowaną 125 g masła 1 szkla...

Czytaj dalej na blogu Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.