Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru)

Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru)

Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru)

Trzeba przyznać, że gdyby nie dynia oraz pachnące gałką muszkatołową i cynamonem wypieki z jej dodatkiem, to jesień byłaby zdecydowanie bardziej ponura. Wszystkim miłośnikom dyniowych słodkości oraz tym, którzy nie zdążyli się jeszcze do owych wypieków przekonać, polecam pyszne wegańskie i bezglutenowe muffiny z orzechami. Ponieważ dyniowe purée świetnie spaja ciasta, babeczki obchodzą się bez jajek czy ich zamienników, a spora ilość orzechów czyni już niepotrzebnym dodatek innych tłuszczów. To proste składnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.