Młoda kapusta z koperkiem - wegetariańska

Młoda kapusta z koperkiem - wegetariańska

Młoda kapusta z koperkiem - wegetariańska

Przepis na : obiad

Przyszła wiosna więc czas na wiosenne standardy. Młoda kapusta z koperkiem jako dodatek do młodych ziemniaków i sosu z polędwiczki sprawdza się idealnie. Debiut w mojej kuchni, ale raczej nie ostatnie wykonanie w tym sezonie.  Potrzebujemy: 1 średnią główkę młodej kapusty (600-800g) 1 pęczek koperku 70 g masła 82% 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny lub 1 łyżka octu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 0,5 łyżeczki pieprzu Pozbywamy się z kapusty ciemnozielonych, grubych liści z wierzchu. Kroimy kap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emskie Smaki

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

EmskaEmska

Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, ciasto, przekąski, deser, desery, ziemniaki, polędwiczki, polędwiczka, sosy, obiad, polędwiczki w sosie

Inne przepisy z Emskie Smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.