Karkówka pieczona w musztardzie

Karkówka pieczona w musztardzie

Karkówka pieczona w musztardzie

Karkówka pieczona w musztardzie wychodzi bardzo soczysta i aromatyczna. Można ją podać na ciepło na obiad w towarzystwie gotowanych ziemniaków i np. buraczków albo poczekać, aż przestygnie i pokroić na kanapki. Pomocnym urządzeniem do pieczenia dużych kawałków mięsa jest termometr w sondą, dzięki któremu wiemy dokładnie jaka jest temperatura wewnątrz i od tego uzależniamy czas pieczenia. Składniki na karkówkę pieczoną w musztardzie: 1 – 1,2 kg karkówki wieprzowej Marynata: 3 łyżki musztardy rosyjskiej 3 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.