Tęczowy Pstrąg w słodko-kwaśnej marynacie czyli Środowe Rybki odc.30

Tęczowy Pstrąg w słodko-kwaśnej marynacie czyli Środowe Rybki odc.30

Tęczowy Pstrąg w słodko-kwaśnej marynacie czyli Środowe Rybki odc.30

To jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie pysznej ryby. Krótkie smażenie i trochę dłuższe marynowanie ale efekt powalający! zajadaliśmy się nią dzisiaj wszyscy, oprócz Małżona oczywiście. przepis pochodzi z książki "Dwaj łakomi Włosi".Teczowy Pstrag w słodko-kwaśnej marynacie4 filety pstrąga po ok. 200 g każdymąka pszenna, sól80 ml oliwy z oliwek1 duża cebula pokrojona czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, jak zrobic pstrąga, ryby, chleb, pieczywo, ryba, pstrag, włoska, ryby smażone

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.