Muszle makaronowe z ricotta i pomidorami

Muszle makaronowe z ricotta i pomidorami

Muszle makaronowe z ricotta i pomidorami

W naszym domu kontrowersyjne. Pachniały obłędnie, smakowały ciekawie. Danie to dla miłośników ricotty, Małżonowi więc nie smakowało. Córcia nie marudziła a ja zjadłam ze smakiem. Przepis z książki Donny Hay "Szybko, świeżo, prosto". Muszle makaronowe z ricotta i pomidorami 16 dużych muszli makaronowych 500 g ricotty 40 g startego parmezanu 2 żółtka sól, pieprz 10 gałązek tymianku oliwa starty parmezan do posypania 6 podłużnych pomidorów, pokrojonych w plastry 4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki Piekarnik nagrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, chleb, makarony, makaron, zapiekanka makaronowa, dania z makaronem

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.