Latwy makaron z sosem pomidorowym, feta i oliwkami

Latwy makaron z sosem pomidorowym, feta i oliwkami

Latwy makaron z sosem pomidorowym, feta i oliwkami

Myśląc o weekendowym obiedzie zajrzałam do jednej z nowych książek jakie mam. "Ekonomia gastronomia" Allegry  McEvedy i Paula Merretta to książka bogata w pomysły. Planowanie posiłków i niewyrzucanie to zasady, którym hołduje od wielu lat. Opisano je tutaj dokładnie. W necie pojawiały się zarzuty, że jaka to ekonomia skoro mowa tu o jagnięcinie. Ja rozumiem ekonomie gastronomię w inny sposób, zbieżny z tym przedstawionym w ksiązce. Przede wszystkim planowanie zakupów tak by jeden produkt starczał do przygotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, sosy, feta, makarony, makaron, sos pomidorowy, pieczywo, ciabatta, rukola, chleb, obiad, sos do makaronu, bułki, makaron na obiad, obiad z makaronem, makaron z patelni, pomysł na obiad, jagnięcina duszona

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.