Pączki kwiatki

Pączki kwiatki

Pączki kwiatki

składniki: 500 g mąki 200 ml mleka, letniego 25 g drożdży, świeżych 50 g cukru 80 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 szczypta soli 2/3 kieliszka rumu dodatkowo: smalec lub olej do smażenia lukier dżem wykonanie: W dużej misce dokładnie mieszamy drożdże z cukrem, letnimi mlekiem oraz 100 g mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Gry rozczyn podrośnie dodajemy jajka, pozostałą mąkę, sól oraz rum i mieszamy. Dodajemy miękkie masło i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Formujemy kulę umieszczamy w misce, przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.