jarmuż duszony

jarmuż duszony

jarmuż duszony

składniki 350 g jarmużu 130 g cebuli 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2-3 łyżki mąki wywar z ugotowanego jarmużu 2-4 łyżki śmietany gałka muszkatołowa sól, pieprz wykonanie: Jarmuż płuczemy, z liści odrywamy grube nerwy i gotujemy 2-3 min. w osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Dodajemy jarmuż, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy przez ok. 5 min. Na osobnej patelni przyrządzamy zasmażkę. Rozta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.