ciasto drożdżowe z kruszonką

ciasto drożdżowe z kruszonką

ciasto drożdżowe z kruszonką

[Głosów:  0    Average:  0 /5] składniki: 600 g mąki 50 g cukru 25 g drożdży 2 jajka 250 ml mleka, letniego 50 g masła wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, ok. 150 ml letnim mlekiem oraz 1 łyżką mąki. Odstawiamy do podrośnięcia. Pozostałe mleko mieszamy z cukrem oraz jajkami. Masło roztapiamy. Do mąki dodajemy podrośnięty rozczyn, masę jajeczną i mieszamy. Podczas wyrabiania ciasta dodajemy masło. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło bez problemu od ręki. Gotowe przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.