Alietki – ciasteczka ekspresowe

Alietki – ciasteczka ekspresowe

Alietki – ciasteczka ekspresowe

składniki: 100 g mąki 100 g mała 100 g białego sera dodatkowo: białko do smarowania cukier kryształ do posypania wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą siekając nożem. Następnie zagniatamy ciasto (gdyby bardzo się kleiło do dłoni to dodatkowo podsypujemy mąką). Rozwałkowujemy w miarę cienko i wykrawamy np. księżyce przy pomocy szklanki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy białkiem i oprószamy cukrem. Pieczemy w 170-180 st. C do zrumienienia. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.