PRL-owe wafelki

PRL-owe wafelki

PRL-owe wafelki

składniki: 1 opakowanie wafla 200 g masła (w oryginale jest 250 g margaryny) 150-250 g cukru (w oryginale jest ok. 500 g) 100 ml mleka 3 łyżki kakao 3 płaskie łyżki mąki pszennej wykonanie: Masło, mleko, cukier, kakao oraz mąkę przekładamy do rondelka. Wstawiamy na ogień i gotujemy cały czas mieszając, aż się składniki połączą na jednolitą masę i troszkę masa odparuje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy na ok. 3-5 min., aby masa troszkę przestygła. Gotową masą przekładamy wafle. Wkładamy do opakowania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.