Pszenno żytni pieczony w misce metalowej

Pszenno żytni pieczony w misce metalowej

Pszenno żytni pieczony w misce metalowej

Składniki -zakwas żytni 150 g -mąka pszenna 300 g -mąka żytnia 200 g -woda 300 g -siemię lniane 30 g -sezam do posypania po wierzchu 20-30 g -płatki owsiane górskie 40 g - sól dwie płaskie łyżeczki -drożdże suszone dwa gramy Wykonanie Wszystkie składniki mieszamy razem i przekładamy do formy w której będzie pieczony chleb.Ja ten piekłem w zwykłej metalowej misce którą wyłożyłem papierem do pieczenia.Posypujemy sezamem.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w pokojowej temperaturze,aż ciasto podwo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, płatki owsiane, pieczywo, chleb na zakwasie, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.