Polędwica wędzona

Polędwica wędzona

Polędwica wędzona

SUROWIEC 1,5-2 kg schabu PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80 g /kg i na litr wody -sznurek wędzarniczy WYKONANIE Kupujemy schab myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy mizdrę biała błona i warkocz inny kolor mięsa przyłączony do schabu podobny w wyglądzie do warkocza. Przygotowaną solanką nastrzykujemy schab 60 mil na kg. Następnie topimy schab na 5 dni. Peklowanie powinno się odbywać  temp.4-8 stopni. Wyjmujemy z zalewy płuczemy pod zimną wodą. Wiążemy i pozostawiamy do ociekania najlepiej w chłodnym pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, schab, mięso

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.