Mielonka z piersi kurczaka i indyka

Mielonka z piersi kurczaka i indyka

Mielonka z piersi kurczaka i indyka

Przepis : I tak pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku i posolić według wagi pierś indyka  pociąć w kawałki byle jak i posolić według wagi,następnie wyrabiamy jedno i drugie mięsko osobno do kleistości bez wody,potem dodajemy przyprawy tylko do tego co jest w kawałkach i dalej wyrabiamy bez wody potem łączymy mięsa i teraz dajemy wodę ale nie za dużo całość  musi być zwarta gęsta i klejąca. Przyprawy  .-sól 16-18 gram na kg -pieprz czarny 2 gramy -czosnek świeży 2-3 ząbki zgniecione przez p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, pierś, piersi, mięso, pierś z indyka, indyk, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.