Mielonka wieprzowa

Mielonka wieprzowa

Mielonka wieprzowa

SUROWIEC -golonka u mnie 1,5 kg -łopatka 1,2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 19 g/kg do mięsa mielonego -peklosól 19 g/kg do mięsa w kawałkach -pieprz czarny 2 g/kg -oregano suszone 0,5 g/kg -bazylia suszona 0,5 g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 30 g /do całości mięsa -gorczyca czarna ziarno 2 g/kg -woda do mięsa krojonego 50 mil. -woda do mięsa mielonego 200 mil. -szynkowar, praska lub osłonki barierowe i termokurczliwe -sznurek do wiązania osłonek Aby galaretka była twardsza proponuje d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, chleb, mięso mielone, golonka, galaretka, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.