Konserwa domowa- Mielonka wieprzowa

Konserwa domowa- Mielonka wieprzowa

Konserwa domowa- Mielonka wieprzowa

 SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -2 kg boczku bez skóry /5 mm maszynka nr 8 -2 kg karkówki /8 mm maszynka nr 8 -0,8 kg mięsa z golonki razem z tłustym /5 mm maszynka nr 8 -skórki wieprzowe 40 g /kg skórki ugotowane i zmielone na sitku 2,5 mm maszynka nr 8 PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklo sól 16 g/kg -pieprz czarny 3g/kg -cebula suszona 2g/kg Post: Edytuj -kolendra 0,5 g/kg -czosnek świeży 3g/kg -woda 15% -skrobia ziemniaczana 2% WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę 3 cm i peklujemy zalecaną dawką na 2 d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, karkówka, boczek, galaretka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.