Domowe żelki/galaretki z 2 składników (bez cukru i żelatyny)

Domowe żelki/galaretki z 2 składników (bez cukru i żelatyny)

Domowe żelki/galaretki z 2 składników (bez cukru i żelatyny)

Już Wam pisałam, że agar agar otrzymuje się z wodorostów morskich i jest zdrowszy od żelatyny oraz o wiele łatwiejszy w "obsłudze". Jeśli galaretka za słabo lub za mocno stężeje to nie ma problemu, aby ją rozpuścić i dosypać agaru, ewentualnie dodali owoców/płynu. Całość ponownie zastygnie, co w przypadku żelatyny nie jest możliwe! Agar agar rozpuszcza się w temperaturze 90 stopni i bardzo szybko tężeje w temperaturze pokojowej. Dodatkowo nie ma smaku, ani zapachu oraz nadaje się dla wegan.  Wracając ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.