Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym (jagodzianki)

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym (jagodzianki)

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym (jagodzianki)

Uwielbiacie jagodzianki? Niestety, w tym roku nie zaopatrzyłam się w mrożone jagody, więc w moich bułeczkach znalazło się gotowe nadzienie jagodowe. Jest rewelacyjne, przepyyyszne i sprawia, że podczas pieczenia bułki wcale nie pękają. Smak i zapach jagód roznosił się po całej kuchni, a nawet i domu... Przyznam, że na drugi dzień cały wypiek odszedł w zapomnienie. Cóż, za kilka dni czeka mnie powtórka, a niby te 16 sztuk miało być za wiele... Ps. Jeśli macie świeże jagody - nic nie stoi na przeszkodzie, abyś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.