Podpłomyki grillowane faszerowane

Podpłomyki grillowane faszerowane

Podpłomyki grillowane faszerowane

Podpłomyk i grillowane faszerowane to alternatywa dla tradycyjnej kanapki. Co to jest podpłomyk? To rodzaj prymitywnego pieczywa, które ma postać okrągłego placka. Moja babcia piekła podpłomyki bezpośrednio na płycie pieca kuchennego. My pieca nie mamy, więc podpłomyki przygotowujemy w piekarniku ( jak mini pizzę gdyż są z odrobiną drożdży) lub smażymy je na grillowej patelni (tylko z mąki, wody i soli). Te placki wyglądem trochę przypominają chapati czy tortille. Wystarczy między podpłomyki grillowane włożyć farsz,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kanapki, placki, śniadania, sosy, śniadanie, ciasto, sałata, grill, przekąska, przekąski, pieczywo, tortilla, pizza , kolacja, pizza przepis, ciasto na pizze, sos do sałaty, przekąski na ciepło, pizza na patelnie, sos do pizzy, ciasto na zimno, warzywa na patelnie, placek z serem, przekąski z ciasta na pizze, drugie danie, dania na gorąco

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.