Placki marchewkowo-gryczane

Placki marchewkowo-gryczane

Placki marchewkowo-gryczane

Przepis na : obiad

O plackach gryczanych pisałam już  tutaj . Tym razem delikatna modyfikacja. Do placków warto wykorzystać pozostałe z zupy warzywa. 100 gram kaszy gryczanej 1 jajko 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić. Warzywa przetrzeć blenderem na jednolitą masę, dodać przyprawy, całość dodać do kaszy i wymieszać. Jajko rozkłócić w miseczce i do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

czerwonygupik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, placki, papryka, kasza gryczana, marchewka, seler, obiad, placuszki, sosy, zupa, ciasto, mięso, ciasta z masa, zupa z selera, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.