Bułki z patelni

Bułki z patelni

Bułki z patelni

W poszukiwaniu na inne zastosowanie zakwasu, w szczególności nie wymagające piekarnika, znalazłam  ten przepis . Wypróbowałam i "wypiek" okazał się bardzo udany. Proporcje na 4 bułeczki. 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka miodu zaczyn:  50 gram zakwasu (żytniego)  1/2 szklanki mąki pszennej  1/4 szklanki mąki razowej (żytniej)  1/2 szklanki mleka Składniki na zaczyn wymieszać w misce. Przykryć i pozostawić na 8-12 godzin. Po tym czasie wymieszać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.