Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną

Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną

Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną

Czujecie już ten zapach truskawek i ciasta z truskawkami? Moja mama jak tylko pojawiły się pierwsze zbiory robiła je co tydzień przez kilka tygodni. Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami, polany galaretką. Pychotka Składniki: 6 jajek większych 1,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 litr śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Rady: Składniki na biszkopt powinny mieć temperaturę pokojową.  Śmieta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cukiernia Pychotki

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Autor

Pychotka11Pychotka11

Lubię piec i gotować, a ten blog jest spełnieniem moich marzeń.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, ciasto, galaretka, biszkopt, ciasto z truskawkami, ciasto z galaretka, ciasto z truskawkami i galaretką, bita śmietana, polewa, ciasto z białek , ciasto na zimno, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Cukiernia Pychotki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.