Chleb fiński

Chleb fiński

Chleb fiński

Chleb pszenno-żytni na jogurcie. Wcześniejsze przepisy (np. 1 lub 2) na chleb zawierały w sobie wodę w związku z czym, ciasto było luźne (wymagało pieczenia w formie) a gotowy chleb miał miąższ stosunkowo miękki. To ciasto jest zupełnie inne, zwarte dzięki czemu można uformować okrągły kształt. Ciasto należy wyrabiać ręcznie, jest dość gęste (zwykły mikser już się do tego nie nadaje). Po upieczeniu miąższ jest dość gęsty. Poniżej źrodło przepisu oraz moje notatki. Ja robiłam z połowy podanej porcji. Chleb ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
ALB, 3 stycznia 2013 21:03:49

domowy chleb jest zawsze najlepszy! ten wygląda na bardzo puszysty i miękki :) a propo myślę, że mogłaby ci się spodobać nasza nowa akcja Gotuj sezonowo! http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/gotuj-sezonowo:)pozdrawiam!

COOLinarna Strefa, 3 stycznia 2013 21:39:54

A dzięki, chętnie skorzystam. :) Również pozdrawiam.

Łucja, 3 stycznia 2013 22:52:18

chlebek wygląda wspaniale :) koniecznie muszę upiec :)

gin, 7 stycznia 2013 19:32:47

Bardzo apetycznie wygląda :)